Scouting Jan Hilgers

Geschiedenis

In 1910 was Jan Hilgers de eerste mens die boven Nederland vloog. Hij vertrok vanaf Vliegkamp Ede, hier vlakbij aan de Zonneoordlaan. Hij is de naamgever van onze scoutinggroep, die in 1990 is opgericht.

1910
Eerste vliegende Nederlander


In 1910 was Jan Hilgers de eerste mens die boven Nederland vloog. Hij vertrok vanaf Vliegkamp Ede, hier vlakbij aan de Zonneoordlaan. De vlucht van Jan Hilgers was kort, om te keren moest hij zijn vliegtuig landen, omdraaien en weer opstijgen. 

1990
Oprichting groep

In 1990 is Scouting Jan Hilgers opgericht. We startten vanuit buurtcentrum De Maanen met 2 speltakken: bevers en welpen.

1991
Derde speltak

Al gauw was er behoefte aan een derde speltak: de scouts. 

1995
Verhuisd...

In 1995 moest buurtcentrum De Maanen plaats maken voor winkelcentrum De Stadspoort. Het noodgebouw van de bibliotheek werd verhuisd naar de Langekampweg.

2001
Brand!

In februari 2001 verwoestte een brand ons volledige gebouw. Gelukkig konden we al vrij gauw het leegstaande woonhuis naast ons perceel huren.

2003
Weer verhuisd...

In 2003 verhuisden we naar ons huidige onderkomen: een oude boerderij uit 1916.

2015
Een eigen huis...

In de loop der jaren hebben we veel verbouwd en geïnvesteerd in onze boerderij. In 2015 ging een lang gekoesterde droom in werkelijkheid: de boerderij is vanaf dat jaar volledig eigendom van onze groep!

Toekomst
Toekomst van de groep

Wat gaat de toekomst brengen? Waar liggen onze kansen en bedreigingen? Als groep zijn we hier heel actief mee bezig. Net als Jan Hilgers zal de vlucht niet zonder turbulentie zijn. Maar: hoog in de lucht heb je het mooiste uitzicht!